Az impotencia okai

Mi okozza az impotenciát?

Olvass bővebben arról, mi is az impotencia. A prosztatarák és a műtét is okozhat impotenciát. Itt a jelenséget egyszerű és érthető módon mutatjuk be.

Mi okozza az impotenciát?

A prosztatarák és a műtét is okozhat impotenciát.

Az erekció eléréséhez egészséges erekre és idegekre van szükség, amelyek szabályozzák a vér áramlását a péniszbe. Amennyiben ezeket az ereket vagy idegeket károsodás éri, az erekciós diszfunkciót (ED) vagy impotenciát okozhat. Ha ED-ben szenvedsz, nem vagy képes elérni és megtartani olyan mértékű erekciót, amely a nemi közösüléshez szükséges. Ilyen károsodást okozhatnak különböző betegségek, úgymint a cukorbetegség, a sérülés vagy a műtét. A prosztatarák, a műtét illetve a prosztarák különböző terápiái nagy kockázatot jelentenek az ED szempontjából.

Sok cukorbeteg férfi is impotens

Amennyiben egy férfi nem képes elérni és megtartani olyan mértékű erekciót, amely a nemi közösüléshez szükséges, azt erekciós diszfunkciónak (ED) vagy impotenciának nevezzük. Sok cukorbeteg férfi szenved az impotenciától.

A szívbetegség is impotenciát okozhat

Az ötven év feletti férfiak esetében az ED leggyakoribb oka a keringési rendellenesség. Ez a probléma megakadályozza vagy csökkenti a vér beáramlását a péniszbe. A szívbetegség a keringési rendellenésségek egyik kiváltó oka. Egy klinikai tanulmány szerint a szívbetegséggel kezelt férfiaknál a legsúlyosabb erekciós diszfunkció esélye 39 százalék. Az összes férfi esetében az ED előfordulásának esélye 10 százalék.

A Peyronie-kór is okozhat impotenciát

A Peyronie-kórban szenvedő férfiak péniszében megkeményedett vagy „megkövesedett” szövet van. Ezt a szövetet plakknak hívjuk. A keményedés a pénisz szivacsos szövetét körülvevő hüvelyben, a tunica ablugineában fordul elő. A keményedés gyakran okoz fájdalmat vagy görbülést, általában az erekció alatt.

Egyéb okok

A főbb fizikai okok mellett impotenciát okozhat még a gerincoszlop sérülése, a dohányzás, az alkohol, a sclerosis multiplex, az érbetegségek és még sok más.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?