Mi az impotencia?

Olvass bővebben arról, mi is az impotencia! Az Erekciós Diszfunkciót (ED) szintén impotenciának nevezik. Itt a jelenséget egyszerű és érthető módon mutatjuk be.

Mi az impotencia?

Az Erekciós Diszfunkciót (ED) szintén impotenciának nevezik. Amennyiben férfi vagy és impotens, nehezen éred el és tartod meg az erekciót a szexuális közösüléshez.

Sokan úgy gondolják, a férfiak impotenciája ritka jelenség, azonban ez nem így van. Körülbelül az amerikai férfiak tíz százalékának okoz gondot, amely 10-15 millió férfit jelent. Amennyiben férfi vagy, és impotens, egyáltalán nem vagy egyedül. Ne felejtsd el, az impotencia állapot, nem pedig betegség. Akkor következik be, ha valami a testedben vagy a lelkedben nem működik megfelelően. A férfiaknál az impotencia mintegy 85 százalékban testi eredetű. Csupán 10 százalék vezethető vissza pszichológiai okokra, és a maradék 5 százalék esetében az impotencia oka ismeretlen. A fizikai impotencia oka lehet a szívbetegség, a prosztatarák, a cukorbetegség vagy Peyronie-kór, csak hogy néhányat említsünk. Tulajdonképpen az impotencia gyakran egy másik betegség kísérőtünete. Ez különösen igaz cukorbetegség esetén.

A fő pszichológiai okok a stressz, a szorongás és a depresszió. Azonban nem szükséges együtt élni az impotenciával. Manapság a tapasztalt orvosok képesek kezelni majdnem az összes esetet, mindegy, mi a kiváltó ok.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?