Pénisz-protézis

Pénisz protézisek

Mik azok a pénisz protézisek?

A pénisz protézisek olyan eszközök, amiket teljesen beépítenek a testbe. Olyan erekcióhoz hasonló állapotot produkálnak, ami lehetővé teszi az implantátumot használó férfi számára, hogy normál szexuális aktusban vegyen részt. Sem a protézis behelyezéséhez szükséges műtét, sem az eszköz maga nem akadályozza a kéjérzést, a magömlést, vagy a vizelést. Péniszprotézis alaklmazásával olyan érbetegségek esetén is biztosítható a megfelelő merevedés, amikor más módon a probléma nem orvosolható. Milyen különböző pénisz protézisek vannak? A péniszben két, erekcióra képes barlangos test található. A hímvesszőbe műtéti úton behelyezett protézist azoknak a betegeknek ajánlják, akiknél a többi, merevedést előidéző módszer nem használható. Az eljárás lényege, hogy a hímvessző barlangos testeibe műtéti úton különféle protéziseket helyeznek. A legegyszerűbb protézis lehet félmerev vagy rugalmas szilikonrúd, ami bizonyos fokú tartós merevedést produkál, lehetővé téve használójának a szexuális aktust, de léteznek hajlítható implantátumok, valamint folyadékkal feltöltött szilikonrudak is. A hajlítható rúd protézis lehajlítható vizeléshez, illetve felhajtható közösüléshez. A felfújható péniszprotézis folyadékkal töltött eszközök, mely felfújható az erekció eléréséhez. Ez utóbbi adja a legtermészetesebb érzést, mivel kontrollálható a merevség és a méret.

A felfújható eszközök folyadékkal telt hengerekkel rendelkeznek, amelyeket az erekciós kamrába ültetnek be. A hengereket csövek kötik össze egy olyan pumpával, amelyet a herezacskó alá ültetnek. Ezen felfújható eszközök közül a legegyszerűbbekben a pumpa kis mennyiségű folyadékot juttat a hengerekbe, ezáltal erekció következik be, és miután az erekcióra nincs többé szükség, a folyadékot elvezeti a hengerekből. Ezeket az eszközöket gyakran kétkomponensű pénisz-protézisként emlegetík. Az egyik komponens a hengerpár, a másik komponens pedig a herezacskóba ültetett pumpa.

A háromkomponensű felfújható péniszprotézisek egy hengerpárral, herezacskóba ültetett pumpával és egy hasba ültetett folyadéktartállyal rendelkeznek. Ezen háromkomponensű eszközök segítségével több folyadék juttatható a hengerekbe az erekció eléréséhez és üríthető ki a hengerekből, amikor az erekcióra nincs többé szükség.

 

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?