Sex

Pénisz és sex

A pénisz viselkesdése és szerepe a sex előtt, sex közben,  és sex után. A közösülés, anális sex, orális sex, petting és orgazmus kifejezések rövid és könnyen érthető ismertetése.

A pénisz sex közben:

A szexuális aktus létrejöttéhez és sikeres kivitelezéséhez a pénisz merevedésére van szükség az aktus befejezéséig. Az erekció vagy merevedés a pénisznek az az állapota, amikor megkeményedik, megnagyobbodik és megemelkedik; szexuális izgalom esetén ez gyakran előfordul. Az erekció teszi lehetővé a közösülést és néhány más szexuális tevékenységet, bár nem mindegyikhez elengedhetetlen.

Közösülés

A közösülés vagy nemi aktus (latin nyelvű, biológiai kifejezéssel koitusz) a párosodás (kopuláció) emberekre vonatkozó általános elnevezése. A közösülés fogalma alatt általában a nemi egyesüléssel kapcsolatos szexuális tevékenységek tágabb körét értik, míg a koitusz kifejezetten a nemi szervek egyesülését jelenti. A közösülés szó szeretetet, szerelmet kifejező szinonimája a szeretkezés.

Anális sex:

A végbélnyílás környéke gazdagon ellátott idegvégződésekkel, a nemi szervekhez legközelebbi erogén zóna, kapcsolatban áll a medence izmaival, és az orgazmusban aktívan részt vesz, mivel közben ritmikusan össze-összehúzódik. A végbél izgatása orgazmushoz vezethet. A férfiak egy kisebb hányada, valamint a nők csupán anális szex révén is el tudnak jutni az orgazmusig anélkül, hogy egyéb nemi szervüket ingerelnék.

Orális sex férfiak esetében (felláció, szopás):

A leggyakoribb eljárás szerint az aktív fél a szájába veszi a merev pénisz makkját, miközben a kezével ritmikusan simogatja/mozgatja a pénisz többi részét; a herét és a pénisz törzsét is nyalni lehet. A péniszre kifejtett nyomást és dörzsölést gyakran szívó hatással élénkítik.

Petting:

A petting formáját tekintve azonos az előjátékkal. Simogatás, ölelkezés, becézés, csókolózás, gyengéd szerelmes szavak suttogása, kedveskedés, valamint az erogén zónák és a nemi szervek izgatása, ingerlése közösülés nélkül. Lényeges különbség, hogy hosszabb, elnyújtottabb, mint az előjáték és nem a közösülésre való felkészülés, hanem egy hosszantartó kellemes szeretkezés a szerelmi gyönyörök élvezete közösülés nélkül. Természetesen nem zárható ki az ingerléssel kiváltható orgazmus sem.

Férfi orgazmus (A pénisz sex után): 

A férfiaknál az orgazmus igen rövid ideig tart és magömléssel zárul. Elegendő a mechanikus ingerlés vagy pusztán a szexuális vágy is az élményhez. A magömlés során távoznak a férfi nemiszervéből a hímivarsejtek. A nők orgazmusához hasonlóan a férfiaknál is megemelkedik az inzulinszint a kielégülés során, emelkedik a pulzusszám, szaporodik a lélegzetvétel. Ejakuláció során a prosztata és más mirigyek is váladékot kölcsönöznek a spermának.  Ennek során a prosztata és az ondóhólyagok összehúzódnak ezáltal az ondó a húgycsőbe kerül. Ezzel egyidőben a gáti izomzat ritmusos összhúzódása is bekövetkezik és ennek révén lövell ki az ondó a penisből a húgycsőnyiláson át. A pénisz ezután rövidesen ismét nyugalmi állapotba kerül.

Szex szinonimák:

  • Semleges kifejezések: azt csinálni, együtt hálni (régi), együtt tölteni az éjszakát, gyereket csinálni, közösülni, lefeküdni egymással, nemi életet élni, összefeküdni, szexelni, izélni
  • Szeretetet, szerelmet kifejező: egyesülni, érezni egymást, megismerni egymást (régi), szerelmeskedni, szeretkezni
  • Humoros: baszélgetni, digi-dugizni, elmerülni a testi gyönyörök változatosságaiban, elmélyíteni a kapcsolatot, fakkolni (az angol fuck szóból), feltenni a vesszőt az „í”-re, gyakorolni egy kis lepedőakrobatikát, hetyegni, illeszteni, ivarkodni, kamatyolni, khöm-khömölni, kis külön biológiaórát tartani, kufircolni, kupakolni, kurjantani, (meg)lovagolni, lökni, (mélységesen) megismerni, megnézi mit tud a vásznon, megnyitni előtte a gyönyör kapuit, nemileg egyesülni, nemileg érintkezni, összegyűrni a lepedőt, papás-mamásat játszani, pafrekolni, pásztorórát tartani, reszelni, teljes nemi közösségre lépni, (ki)témázgatni, testnedveket cserélni, tolni, vétkezni a 6. parancsolat ellen
  • Durva: baszni (az ótörök basz, vagyis „nyomni” igéből, lásd: boszorkány), cseszni, dugni, gyakni (régi), kefélni, kettyinteni, kúrni, lezavarni egy numerát, toszni.
  • Tárgyas igeként (férfi a nőt): aláverni neki, felhúzni, felpróbálni, levarrni.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?