Vágyfokozó szerek

Mi az afrodiziákum?  

Az afrodiziákum olyan szer, amely az agyra hat, és felkelti a szexuális vágyat. Olvasson bővebben az afrodiziákumokról egyszerűen és érthetően!

Mi az afrodiziákum?

Az afrodiziákum olyan szer, amely az agyra hat, és felkelti a szexuális vágyat. Az elnevezés az érzékiség görög istennőjének, Afroditénak a nevéből származik. A szexuális vágyat stimulálhatja egy sor esemény vagy helyzet, de itt most azokat az ételeket és szereket említjük, amelyeknek vágykeltő hatást tulajdonítanak. Az újfajta, egzotikus gyümölcsöknek és zöldségeknek gyakran tulajdonítanak ilyen hatást, amíg nem válnak közismertebbé. Tengerparti iringó Osztriga Burgonya Kőrisbogár Paradicsom Fenyőmag Néhány afrodiziákumot a mágia ruházott fel ilyen hírnévvel, például az osztrigát az alakja miatt. Ez magyarázza a rinocérosz-szarv iránti kereskedelmet is, amely veszélybe sodorta ezeket az állatokat. Más állati eredetű afrodiziákumonak az illető állat látszólagos szaporasága vagy agresszivitása miatt tulajdonítanak vágykeltő hatást, mint például a tigrispénisznek, amely szintén veszélyezteti ezeket a fajokat. A rinocérosz-szarv és a tigrispénisz használata a férfi szexualitásának fokozására a kínaiak között népszerű (bár tudományosan nem támasztották alá). A teknősbéka tojását nyersen fogyasztva sóval és citromlével szintén afrodiziákumnak tartják, és emiatt sok teknős esik áldozatul orvvadászoknak, akik felvágják a teknőst, hogy kiszedjék a tojásait.

 Mik azok a vágyfokozók?

A vágyfokozók elsődlegesen olyan termékek, amelyek azért kaphatóak a piacon (méghozzá hatalmas, dinamikusan növekvő piacon), hogy növeljék a pénisz méretét, az erekciót és a körkerületet, valamint a kilövellt ondó mennyiségét. Az ember általában szkeptikus ezekkel a termékekkel szemben, azonban ha az értékesítési adatok nyújtanak némi támpontot, akkor ezen termékek közül néhány még eredményt is hozhat.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?